Marc Moulin overleden

Dit is een gearchiveerd bericht

30.09.2008

De Belgische componist/muzikant Marc Moulin is op vrijdag 26 september op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd in alle intimiteit begraven.

Marc Moulin begint zijn muzikale carrière als pianist in jazzkroegen en op festivals. In het begin van de jaren 1970 richtte hij zijn eigen groep op, Placebo (niet te verwarren met de huidige rockgroep Placebo). De groep kreeg zeer snel internationale bekendheid met de platen "Ball of eyes", "1973" en "Placebo". In 1976 gaf de groep zijn laatste concert. In 1977 was hij even lid van de avant-garde rockgroep Aksak Maboul.

Met Telex, een andere groep die hij eind jaren 70 oprichtte samen met Dan Lacksman en Michel Moers, zorgde hij voor sensatie in de elektro-pop en aanverwante genres. Telex scoorde diverse hits, waaronder 'Moskow Diskow' en vaardigde ons land ook af op het Eurosongfestival in 1980. Ondertussen had Marc Mouklin ook al een lange weg afgelegd bij RTBF radio, met programma's als Cap de Nuit en King Kong. Maar vooral de programmatie bij Radio Cité was baanbrekend.

Moulin was daarnaast ook producer en componist. Hij werkte ondermeer met Lio ("Banana Split", "Amoureux solitaires", "Mona Lisa" en "Les brunes ne comptent pas pour des prunes"), Jacques Duvall ("Comme la romaine", "Je déçois"), Alec Mansion, Anna Domino, Kid Montana, Viktor Lazlo en meer recent Alain Chamfort.

In 2001 zorgde hij voor een muzikale comeback en volgden een aantal opmerkelijke releases bij Blue Note: "Top secret", "Entertainment" en "I am you", een succesvolle mix van van chanson, funk, jazz en house. Verleden jaar tekende Moulin nog voor de productie van Philip Cathérine's album Guitars 2.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Marc Moulin (producer, muzikant)

Terug Meer nieuws