Masterclass Festival van Vlaanderen Gent

Dit is een gearchiveerd bericht

26.09.2008

N.a.v. de jubileumeditie van het Festival van Vlaanderen Gent organiseert men een masterclass viool en piano voor jongeren tot 14 jaar. 

Op woensdag 1 oktober wordt de ‘masterclass’ gegeven door topmusici Aleksey Igudesman (viool) en Richard Hyung-Ki Joo (piano). In 2004 maakten ze A Little Nightmare Music, een baanbrekende voorstelling waarin ze muziek en humor combineren en die wereldwijd volle zalen trekt.

Tijdens de masterclass zal dit ervaren duo een muziekstuk spelen. De bedoeling is dat de jonge muzikanten dit stuk zo goed en zo kwaad mogelijk proberen na te spelen. Uiteraard zullen Igudesman en Joo bijsturen waar nodig. Op het einde van de dag kunnen de jongeren een compositie van topmuzikanten spelen en zullen ze (hopelijk) iedereen verbazen.

Meer informatie over dit duo kan je vinden op hun website www.igudesmanandjoo.com.

Praktisch
De masterclass zal plaatsvinden op woensdag 1 oktober vanaf 15.00. Jongeren tot en met 14 jaar die piano of viool spelen, zijn welkom. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk. Je kan dit doen door je naam, leeftijd en instrument door te sturen naar nina@festival.be.

Verwante items in de databank

Organisaties:Festival van Vlaanderen Gent (festival)

Terug Meer nieuws