Uitreiking Toots Thielemans Jazz Award

Dit is een gearchiveerd bericht

25.09.2008

Op 6 oktober 2008 vindt in het Koninklijk Conservatorium Brussel de prijsuitreiking plaats van de Toots Thielemans Jazz Award 2008, gevolgd door een jazzconcert met muziek van laureate Anne Niepold. Gerenommeerde en alom gerespecteerde jazzpersoonlijkheid Toots Thielemans verbond zijn naam aan een wedstrijd speciaal voor jong talent van de Jazzafdeling van het Conservatorium. Stichting KCB, een recent opgericht fonds, steunt het evenement.Anne Niepold is Masterstudente Jazz Compositie en arrangement in het Conservatorium en één van de eerste jongeren gesteund door de Stichting. Op 6 oktober neemt zij, in aanwezigheid van Toots himself, haar prijs in ontvangst en krijgt ze een podium om haar eigen creaties te laten weerklinken.

Wanneer? Maandag 6 oktober 2008
Waar? Concertzaal Koninklijk Conservatorium Brussel, Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel. Gratis!

De Stichting Koninklijk Conservatorium Brussel wil het artistiek potentieel van het van het Brusselse Conservatorium, dat sinds 1995 deel uitmaakt van de Erasmushogeschool Brussel, meer kansen bieden. Masterclasses, studiebeurzen, een jaarlijkse leerstoel of de aankoop van topinstrumenten behoren tot de mogelijkheden om het talent van jongeren te laten ontplooien en hen beter voor te bereiden op internationale wedstrijden.

Zo wil de Stichting het Koninklijk Conservatorium Brussel de kans geven op internationaal vlak te kunnen wedijveren met de belangrijke conservatoria in Europa en de Verenigde Staten.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Anne Niepold (muzikant, docent)

Terug Meer nieuws