Workshops en masterclass Jazz Brugge 2008

Dit is een gearchiveerd bericht

18.09.2008

Voor de vierde keer op rij nodigt Jazz Brugge tussen 2 en 5 oktober de absolute top van de Europese jazzmuziek uit in het Concertgebouw en het Groeningemuseum. Naast het reguliere festivalprogramma voorziet de organisatie op zaterdag 4 oktober ook een uitgebreid programma voor muzikanten.Een hele dag lang wordt er gemusiceerd in allerlei workshops en masterclasses samen met enkele docenten van de Vlaamse Jazz-hogescholen en niemand minder dan pianist Bert van den Brink. Na die workshops en masterclass wordt de vooravond feestelijk afgesloten op het concertpodium in de inkomhal van het Concertgebouw met een jamsessie waaraan alle muzikanten welkom zijn aan deel te nemen. Iedereen die een instrument bespeelt is welkom. Er wordt gewerkt in verschillende groepen zodat er zeker plaats is voor alle instrumenten. Kortom: een intensief jazzbad, midden in het Jazz Brugge festival en omringd door de grootste Belgische en buitenlandse jazzmusici.

Een bondig overzichtje:

10-13 uur: workshops (zang, piano, drums, gitaar, bas, blazers),
In 6 groepjes wordt er gewerkt aan een 5-tal jazzstandards: hoe zijn ze opgebouwd, hoe zit het akkoordenschema in mekaar, hoe kan je hiermee improviseren, … De docenten helpen je verder om een goed inzicht te krijgen in de standards en geven handige tips voor een schitterende solo. De docenten zijn bovendien allemaal verbonden aan de Vlaamse jazzhogescholen. Teun Verbruggen (Conservatorium Antwerpen) voor drums, Barbara Wiernik (Lemmensinstituut Leuven) voor zang, Richard Rousselet (JazzStudio) voor blazers, Hans Van Oost (Conservatorium Gent) voor gitaar, Maarten Weyler (Conservatorium Gent) voor bas en Diederik Wissels (Conservatorium Brussel) voor piano. Het niveau in deze workshops is vooral gericht op het niveau van het Deeltijds KunstOnderwijs en de eerste jaren van de Kunsthumaniora. Voor het hogere niveau raden we de masterclass bij Bert van den Brink in de namiddag aan (zie verder).

13-14 uur: lunchpauze backstage in de artiestenfoyer van het Concertgebouw, samen met de artiesten die 's avonds in de Concertzaal spelen.

14-16 uur: masterclass met de Nederlandse toppianist Bert van den Brink, voor alle instrumenten!
De Nederlandse pianist, componist/arrangeur, producer en voortreffelijk pedagoog Bert van den Brink is 's avonds te gast in de Kamermuziekzaal met zijn solo-project 'Bert's Bytes'. 's Namiddags geeft hij tekst en uitleg bij het fenomeen 'improvisatie' aan de hand van een masterclass.
In deze masterclass zijn alle studenten welkom die zich sterk genoeg voelen om op het niveau van de hogeschool te werken. Studenten uit de workshops zijn welkom om de masterclass passief mee te volgen. Alle instrumenten komen aan bod!

16.30 - 18 uur: jamsessie
Gewapende met de tips uit de workshops en de masterclass over improvisatie, scales, akkoorden en structuur van de behandelde standards, is iedereen klaar om plaats te nemen op het podium voor een ware jamsessie, onvoorwaardelijk gesteund door de workshopdocenten. Na een korte repetitie en soundcheck gaan de deuren open voor familie, vrienden en fans. Deelnemen aan de jamsessie is echter niet verplicht!

Kostprijs:
Wie enkel de masterclass wil bijwonen betaalt 15 € ; kostprijs voor het volledige dagprogramma (workshop, masterclass en jam) bedraagt 25 €, inclusief toegang tot de topconcerten van Tomassenko, Monk's Casino en Louis Sclavis' Big Slam Napoli in de Concertzaal. Wie dit wenst, kan voor 3 € een lunchpakket bestellen.

Inschrijven kan bij Koen Jambon: koen.jambon@concertgebouw.be,050/47.69.99, Concertgebouw, ’t Zand 34, 8000 Brugge

Meer info: www.jazzbrugge.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Jazz Brugge (festival)

Terug Meer nieuws