Rhythm Junks en Motek op avontuur in China

Dit is een gearchiveerd bericht

18.09.2008

Twee Vlaamse groepen maken momenteel het mooie weer in China: Motek en The Rhythm Junks. Beide groepen spelen er een reeks concerten en boren er als één van de eerste Belgische groepen de grootste groeimarkt op aarde aan.

The Rhythm Junks trekken er in totaal voor drie weken op tour. Ze spelen op 20 september in Shanghai op het JZ Festival, een van de grootste jazzfestivals van China. Op dit festival delen ze de affiche met zowel Chinese bands als internationale artiesten zoals Incognito (UK), Eugene Hideaway Bridges (USA) en Gilles Peterson (UK). Na Shanghai gaat het richting Hangzhou, Changsha en Guangzhou, in totaal ongeveer 3000 kilometer.

Toen de programmator van de befaamde JZ Club in Shanghai naar London afreisde om Sonny Rollins te scouten voor het JZ Festival hoorde hij toevallig de laatste CD van The Rhythm Junks. Uiteindelijk haalde Sonny Rollins de affiche niet, The Rhythm Junks wel. Het JZ Festival is dit jaar aan zijn derde editie toe en verwacht in totaal zowat 20.000 toeschouwers.

De avonturen van The Rhythm Junks in China zijn te volgen op hun blog therhythmjunks.blogspot.com.

Motek
Ook Motek verblijft momenteel in China. De Aalsterse postrock-band is op uitnodiging van het Museum of Modern Art in Shanghai ter plaatse voor hun performance 'Do you us too?'. Hun avonturen kan je volgen op het video-report dat op de Studio Brussel site te bekijken valt.

Tourdata Motek
19/09 - Yuyintang (Shanghai)
20/09 - Zendai MoMa (Shanghai) 'Do You Us Too?' v2.0
21/09 - LiveBar (Shanghai)

Tourdata Rhythm Junks
20/09 Shanghai
26/09 Hangzhou
28/09 Hangzhou
01/10 Changsha
02/10 Changsha
04/10 Guangzhou
05/10 Guangzhou

www.therhythmjunks.com
www.myspace.com/rhythmjunks

www.motek.be
www.myspace.com/motektheband

Verwante items in de databank

Personen/groepen:The Rhythm Junks (groep / artiest)
Motek (artiest / groep)

Terug Meer nieuws