Poppunt lanceert nieuwe muziekcommunity

Dit is een gearchiveerd bericht

08.09.2008

Vi.be wordt de nieuwe muziekcommunity van Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten en dj’s. Vi.be verenigt de Vlaamse muziekscène online: bands, dj’s, muzikanten, organisaties en muziekfans.Qua modaliteiten en technische capaciteiten leunt de site aan bij bekende en populaire social networksites als MySpace en Facebook. Poppunt: "vi.be is er niet zozeer om zo veel mogelijk vriendjes te maken, dan wel om de juiste contacten te leggen, en het vergroten van kansen voor minder bekende Vlaamse bands, dj’s en muzikanten.

In tegenstelling tot de grote internationale tegenhangers worden aan vi.be namelijk ook heel wat offline projecten gekoppeld: tastbare initiatieven die bands en dj’s vooruithelpen.

Zo vallen er het hele jaar rond tal van speelkansen te rapen in clubs, festivals en jeugdhuizen. En met vi.be on air, dat de Demopoll vervangt, maken bands dan weer kans op airplay op Studio Brussel.

Elke week selecteert een expert – bv. een manager, iemand van een platenlabel of een concertzaal – drie nummers. Die worden gedraaid in het programma Volt. Op de playlistvergadering van Studio Brussel wordt dan besloten welk nummer opnieuw op de radio mag, opnieuw in Volt, en in Brussel Vlaams. De nummers die echt aanslaan, maken zo kans om een stek te veroveren in de playlist van de zender. vi.be on air gaat van start op 22 september. "

Meer info: vi.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Poppunt (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws