Xavier Vandamme wordt nieuwe directeur organisatie Oude Muziek Utrecht

Dit is een gearchiveerd bericht

08.09.2008

De Organisatie Oude Muziek heeft de Belg Xavier Vandamme benoemd tot zijn nieuwe directeur. De organisatie richt onder meer het jaarlijkse Festival Oude Muziek in Utrecht in, ’s werelds grootste oude muziekfestival.

Vandamme is sinds 2004 verantwoordelijk voor de programmering oude muziek in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel. Hij is sinds enkele maanden ook assistent van algemeen directeur Paul Dujardin. Daarvóór was hij onder meer werkzaam aan de universiteit van Leuven, bij Musica, het Belgische impulscentrum voor muziek, als presentator en producer bij Klara, en als muziekrecensent.

Xavier Vandamme: ‘Ik volg het Festival Oude Muziek al tien jaar, en ben altijd onder de indruk geweest van de manier waarop Utrecht zijn verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van de sector. Het is een state-of-the-art-festival, dat voluit gaat. Op dat lef wil ik graag voortbouwen. Utrecht moet een festival blijven zonder dogmatisme, dat het nadenken over repertoire en uitvoeringspraktijk maar ook contact met het publiek en interactie met andere kunstvormen stimuleert en kanaliseert.’

Vandamme treedt begin mei aan. Tot dan blijft hij op post bij het Paleis voor Schone Kunsten, waar hij nog het oude muziekseizoen 2009-10 zal voorstellen. Hij blijft ook de assistent van Paul Dujardin voor de opvolging van lopende strategische dossiers.

Verwante items in de databank

Organisaties:Bozar (grote concertzaal)

Terug Meer nieuws