Belgian Entertainment Association presenteert halfjaarcijfers Belgische entertainmentmarkt

Dit is een gearchiveerd bericht

08.09.2008

Volgens BEA kopen steeds meer muziekliefhebbers online muziek. Dit jaar zijn er al meer dan 5 miljoen liedjes verkocht via de downloadshops. Dat is bijna 20% meer dan in het eerste halfjaar van 2007.

Niettegenstaande het aandeel van de digitale verkopen aan de consument gestegen is van 5.6% naar 6.8%, kiest de meerderheid van de muziekfans nog altijd voor hun favoriete artiest of groep op CD of DVD. De compilatie markt vergroot haar aandeel in de verkopen met 14%. Ondanks enkele sterke releases in het voorjaar zoals o.m. Vantage Point van dEUS, Forever van Milk Inc, Registrated van Regi, de duetten van Laura Lynn & Frans Bauer en Viva La Vida van Coldplay noteert de albummarkt een lichte daling van 5,8% met een omzet van 64,67 miljoen.

Belgian Entertainment Association  is de beroepsvereniging van de Belgische games-, muziek- en video-industrie. De Belgische entertainmentindustrie (games, muziek en video) realiseerde in 2007 een omzet van meer dan 614 miljoen Euro en stelt meer dan 15.000 mensen tewerk. BEA verenigt meer dan 50 bedrijven actief in de productie en/distributie van games, interactieve software, muziek en video. Samen vertegenwoordigen de leden van BEA bijna 90% van de Belgische Entertainmentindustrie.

Meer info en cijfermateriaal: www.belgianentertainment.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Belgian Entertainment Association (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws