Opstap nodig voor het nieuwe koorseizoen?

Dit is een gearchiveerd bericht

24.07.2008

Van 29 tot 31 augustus 2008 wordt de 1ste Internationale Conventie voor Dirigenten en Componisten georganiseerd in het Koninklijk Conservatorium van Gent. Met de organisatie van deze conventie geeft Koor&Stem je de kans om internationale contacten te leggen, nieuwe koorliteratuur te ontdekken, ideeën te verzamelen en ervaringen uit te wisselen.

Jan Vuye opent de Conventie met een 'Sing In'. In verschillende workshops en open repetities stellen Markus Dettebeck, Claude Vercher, Jaakko Mäntyärvi en Ludo Claesen nieuwe koorliteratuur  voor.
Je krijgt ook de mogelijkheid om open repetities bij te wonen van de koren Kalliope, Furiant en Rondinella waarin enkele nieuwe koorwerken van uitgevers Hebling, A Coeur Joie en Sulasol worden ingestudeerd.
Erik Van Nevel geeft een lezing over de interpretatie van renaissance en barok muziek en Michaël Scheck gaat dieper in op de geschiedenis van de Vlaamse koormuziek.

De conventie is toegankelijk voor alle dirigenten en componisten maar uiteraard is natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in koormuziek van harte welkom.

De all-in prijs voor de Conventie bedraagt  95 Euro (inclusief workshops, concerten, koffiepauzes, maaltijden).

Voor wie de volledige Conventie niet kan bijwonen werden ook enkele goedkopere, aangepaste formules uitgewerkt.

Info & inschrijvingen: www.koorenstem.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Koor & Stem (muziekorganisaties, uitgever)

Terug Meer nieuws