Unizo Muziekcoach met medewerking van MuziekZaken

Een onmisbaar zakelijk duwtje in de rug!!

Dit is een gearchiveerd bericht

07.07.2008

Muziek en zakendoen; het lijken twee dingen die niet te combineren zijn. Maar hoe moeilijk het ook is, het is onvermijdelijk! Muziekzaken wil de startende muzikant op weg helpen doorheen het kluwen van de zakelijke aspecten. Samen met UNIZO richten ze daarom ook dit jaar weer de Sessies Unizo Muziekcoach in.

Wanneer je start in de professionele muzieksector zit je immers met tal van vragen zoals: 'Op welke manier kan ik bekendheid verwerven bij organisatoren?', 'Wat houdt het statuut van de kunstenaar nu eigenlijk in?', 'Kom ik in aanmerking voor subsidies?'...

De bedoeling van de Muziekcoach is om op deze en meer vragen een antwoord te bieden door de deskundigen in de muziekwereld in contact te brengen met diegene die aan het begin van hun muzikale loopbaan staan. De experts zullen hun ervaringen delen, advies geven en ideeën uitwisselen. Op die manier krijg je als Starter een beter zicht op de werkelijkheid, het zakelijke aspect van de muzieksector en een antwoord op je vragen.

De Muziekcoach-reeks bestaat uit 9 sessies, elke sessie gaat door op maandagnamiddag 14u t.e.m. 17u. in Gent. Binnen één sessie komt telkens één onderwerp aan bod, aangebracht door een expert. De sessies zullen doorgaan op 3/11, 17/11, 15/12, 19/1, 16/2, 16/3, 13/4, 11/5, 15/5 .
De volgende thema's zullen aan bod komen (klik hier voor een overzicht met data):

  • De subsidiemogelijkheden in de muzieksector (Roel Vanhoeck: Muziekcentrum Vlaanderen)
  • Strategisch denken/visie bepalen/lange vs korte termijn (Dries Sel: area manager Brussel Securitas; voorheen o.a. intendant van VRO International Society of Performing Arts in New York)
  • Programmatie - promotie t.a.v. concertzalen (Kurt Overbergh: artistiek directeur AB)
  • Auteursrechten/Naburige Rechten/beheersvennootschappen (Inge Vanderveken: Sabam)
  • (Platen)contracten/artiestencontracten/royality's e.d. (Luc Gulinck: juridisch adviseur)
  • Promotie/externe communicatie/marketing/profilering /netwerking (Maarten Quaghebeur, Rock 'O Co)
  • Hoe laat ik me vergoeden als muzikant? (Tijs Vastesaeger: Poppunt v.z.w.)
  • Fiscaliteit/boekhouding van uw muzikale activiteiten (Koen Huygebaert: Nekka vzw)
  • Praktijkgetuigenis: een bekende muzikant geeft zijn/haar visie op de sector en vertelt op basis van de eigen ervaringen hoe hij/zij aan de top geraakt is.  We hebben inmiddels de bevestiging gekregen van Miguel Wiels en Raf Walschaerts!!

Gedurende de hele reeks van sessies worden de deelnemers gecoacht door twee Peters die zelf ervaring hebben opgedaan in de sector. De volgende editie zullen dat Peter Rogiers (Broedbloeders v.z.w. - www.broedbloeders.be) en Guido De Leeuw (Trefpunt vzw: mede-organisator Gentse Feesten - www.trefpuntvzw.be) zijn.

Locatie:
Vergaderzaal-dansstudio van
Trefpunt vzw
Bij Sint-Jacobs 18
9000 GENT

Prijs
Voor het gehele pakket betaal je een bedrag van 150,-

Inschrijven:
Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar wim.geirnaerdt@unizo.be. (vermelding naam, adres, telefoonnummer en eventueel ondernemingsnummer)

Meer info:
Wim Geirnaerdt – projectcoördinator UNIZO Muziekcoach - Lange Kruisstraat 7 – 9000 GENT
09 235 49 93 -  wim.geirnaerdt@unizo.be
OF
Roel Vanhoeck - Coördinator Sectorwerking Muziekcentrum Vlaanderen - Muziekzaken@muziekcentrum.be of tel. 02/504 90 90

Trefwoorden: , , , ,

Terug Meer nieuws