Arco Baleno

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Brugge, 1993
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme
Huidige/voormalige leden:Stefaan Craeynest, Peter Verhoyen, Dirk Lievens, Kaat De Cock, Ann-Sofie Vande Ginste, Gudrun Verbanck

Korte beschrijving

Dit kamermuziekensemble specialiseert zich naast het klassieke repertoire (Mozart, Rossini...) in de hedendaagse muziek en de muziek van eigen bodem.

Biografie

samenstyelling: viool, viool, altviool, cello, dwarsfluit

Arco Baleno is een professionele kamermuziekgroep die naast het spelen van het klassieke repertoire (Mozart, Rossini...) ook gespecialiseerd is in de eigentijdse muziek en de muziek van eigen bodem. De professionele kamermuziekgroep zoekt in zijn repertoire naar de gemeenschappelijke boodschap binnen verschillende stukken en combineert hierdoor een standaardrepertoire met onbekende werken en vaak ook nieuwe composities.

Arco Baleno realiseerde al meerdere cd- en radio-opnames.
In het voorjaar van 2002 werd een cd gereleased (distributie Codaex) rond het project 'Carnaval des animaux'. Naast dit beroemde dierencarnaval van Camille Saint-Saens brengt Arco Baleno de creaties van acht vooraanstaande hedendaagse Vlaamse componisten die zich door dit meesterwerk lieten inspireren samen. Arco Baleno specialiseert zich immers ook in het brengen van klassieke muziek voor kinderen. Het project op basis van 'Carnaval des animaux' is hier maar één voorbeeld van.

In 1996 won Arco Baleno het CHAIN-concours in Nederland en kreeg het van Jeugd en Muziek Vlaanderen de Debuutprijs voor kamermuziek.
Arco Baleno is tevens kunstenambassadeur van de Provincie West-Vlaanderen.


Kernbezetting: Peter Verhoyen (fluit), Elisabeth Schollaert (hobo), Dirk Lievens (viool), Marleen Ydiers (viool), Kaat De Cock (altviool), Stefaan Craeynest (cello).

Selectieve discografie

Posman LucienPosman Lucien
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Lucien Posman, Arco Baleno, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Inge Haenebalcke, Serenata Forlana, Kaliope, Ann De Renais (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Een soundtrack bij de zee (13.08.2010)