Lieven Termont

Categorie:solist, muzikant
Genre(s):oude muziek, barok, classicisme
Instrument(en):zang (bariton)
Huidig/voormalig lid van:Capilla Flamenca, Il Gardellino, RedHerring Baroque Ensemble

Biografie

Lieven Termont is een bekend gezicht in de wereld van de oude muziek. Hij is de bariton van de Capilla Flamenca, een internationaal topensemble op het gebied van de polyfonie van de 14de tot de 16de eeuw. Als ensemblezanger concerteerde hij met de Capilla Flamenca alsook met het Huelgas Ensemble in heel Europa en de USA en is hij te horen op meer dan vijftig CD's.
Als solist zong Lieven Termont onder leiding van o.a. Erik Van Nevel, Paul Dombrecht, Philippe Pierlot, Florian Heyerick, Kurt Bikkembergs, Lazlo Heltay, Paul Van Nevel, Patrick Peire, Yvan Meylemans en Marcel Ponseele. Hij werkte mee aan creaties van Rudi Tas en Kurt Bikkembergs.
Hij vormt een duo met de pianist Geert Callaert, waarmee hij in 2001 voor KLARA liederen van Peter Benoit opnam. Recent werkte hij samen met het ensemble Il Gardellino aan een CD-opname met cantates van J.S. Bach.


Lieven Termont is laureaat van het Lemmensinstituut en behaalde ook een Eerste Prijs kamermuziek. Hij studeerde bij Lieve Vanhaverbeke, Maarten Koningsberger en Liane Jespers. Hij is laureaat van de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 1996 in Nederland en is leraar zang aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.

Selectieve discografie

Zingen en spelen in Vlaamse steden en begijnhovenZingen en spelen in Vlaamse steden en begijnhoven (1997)
oude muziek
anoniem, Capilla Flamenca, Katelijne Van Laethem, Johannes Rondelli, Alfonso De La Torre, Katrien Druyts, Alexander Agricola, Marnix De Cat (...)
Kurt Bikkembergs - Incipit Apocalypsis Ioannis ApostoliKurt Bikkembergs - Incipit Apocalypsis Ioannis Apostoli
Klassiek
Lemmensinstituut Kamerorkest, Koor van het Lemmensinstituut, Dina Grossberger, Jan Caals, Zeger Vandersteene, Lieven Termont, Kurt Bikkembergs, Kurt Bikkembergs (...)

Selectieve discografie als medewerker

Magister XMagister X (1998)
oude muziek
Capilla Flamenca, Dirk Snellings