Patrick Hiketick

Categorie:muzikant, componist
1952
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):piano

Biografie

Patrick Hiketick studeerde piano, harmonie en kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. In 1975 behaalde hij het hoger diploma kamermuziek met de grootste onderscheiding. Hij studeerde ook contrapunt en fuga aan het conservatorium te Brussel. Als componist werkte hij voor vele theatergezelschappen in Vlaanderen en schreef hij muziek bij meer dan 100 verschillende theaterstukken, waaronder bina het volledige oeuvre van 'Molière' en 'Shakespeare'. Ook had hij de muzikale leiding bij alle 'Brecht'-werken voor KNS Antwerpen, waar hij 10 jaar huiscomponist is geweest.

Dan werd hij muziekcoördinator voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en maakte hij bewerkingen voor symfonisch orkest van o.a. 'Don Quichot', 'Gisèle' en 'Het Zwanenmeer'. Hij heeft een jazz- en close-harmony trio en hij werkte als componist voor de Belgische Radio en Televisie.

Patrick componeerde muziek bij 100 verschillende theaterstukken voor bijna alle gezelschappen in Vlaanderen. Voor diverse radio- en televisiezenders schreef hij ontelbare tunes, liedjes en filmmuziek.

Als pedagoog was/is hij werkzaam aan het Stedelijk Instituut voor Ballet, aan de Gemeentelijke Muziekacademies van Merksem en Borgerhout, aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en aan de Fontys Dansacademie te Tilburg.

Selectieve discografie als componist

Net iets Anders - Een muzikale reisNet iets Anders - Een muzikale reis (2004)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, classicisme
Kris Vuylsteke, Patrick Hiketick, Charles Camilleri, John-Li Chen, Wolfgang Amadeus Mozart, Arne Van Coillie, Sergei Prokofiev, Michel Pieters (...)
Concert d'aujourd'huiConcert d'aujourd'hui (2002)
20ste eeuw
Flanders Clarinet Quartet, Tom Daans, Filip Demeyere, Conrad Onclin, Karel Plessers, Pedro Iturralde, Heiner Wiberny, Astor Piazzolla (...)