Dimitri Baeteman

Categorie:muzikant
Koksijde, 1969
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):hobo
Huidig/voormalig lid van:Emanon ensemble

Biografie

Dimitri Baeteman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en behaalde in 1992 het Hoger Diploma Hobo met de grootste onderscheiding in de klas van Paul Dombrecht en in 1993 het Hoger Diploma Kamermuziek met grote onderscheiding in de klas van Arie van Lysebeth.

Daarna volgde in 1994 het diploma van Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl en in 1988 een Eerste Prijs in de vierentwintigste Nationale muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet ( Dexia Classics).
Hij werd in 1993 laureaat van de Tenutowedstrijd en in 1994 eerste laureaat van de wedstrijd voor jonge solisten van het Rotterdams Conservatorium. Daarna was Baeteman finalist van de Tribune Internationale de Jeunes Interprètes te Lissabon in 1996.


Dimitri was hobosolo in het Wereldorkest van Jeugd en Muziek, hoboïst en althobosolo in het Jeugdorkest van de Europese Gemeenschap en speelde als solist met het Collegium Instrumentale Brugense, het Nieuw Belgisch Kamerorkest, het Brtn Filharmonisch Orkest, het Nationaal Orkest van België, het Orchestra Sinfonica Portuguesa en het Symfonieorkest van Vlaanderen.
Daarna was hij lid van het Nieuw Belgisch Kamerorkest en de Beethovenacademie.

Baeteman is sedert 1994 aanvoerder hobo in het Nationaal Orkest van België, en is hoboïst in het ensemble Emanon. Met hen nam hij eind 2003 een creatie van Peter Thijs, voor hobosolo en negen blazers, op.

Selectieve discografie

Een jong geluidEen jong geluid (1992)
20ste eeuw, romantiek
Dirk Herten, Filip Martens, Peter Verhoyen, Dimitri Baeteman, Steven Kolacny, Piet Van Bockstal, Katrijn Friant, Guido De Neve (...)