DJ Grazzhoppa

Toon enkel: DJ Grazzhoppa, DJ Grazzhoppa's DJ Bigband

Categorie:muzikant
Brugge, 1972
Genre(s):Jazz, hip-hop
Instrument(en):turntables
Huidig/voormalig lid van:Electric Barbarian

Biografie

Met Rhyme Cut Core herdefinieerde Grazz het hiphopmilieu en als draaitafelwizard werd hij bedolven onder (inter)nationale prijzen. Dat hij meer is dan een megasnelle scratcher, bewees hij via talrijke samenwerkingen die vooral getuigen van een zéér brede muzikale horizont en véél zin voor avontuur: Aka Moon, Anna Teresa De Keersmaeker, Marc Ribot, David Shea, Zap Mama, Greedy Fingers, Disco Ducks,Blade en De Puta Madre vroegen en kregen ruggensteun. Als autodidact zonder kapsones heeft Grazz zich een plaats veroverd in de frontlijnen van de actuele muziek. Recyclage, deconstructie en herassemblering van geluidsfragmenten tot nieuw materiaal vormen zijn basis.

Met DJ Grazzhoppa Big Band Size # One waagt DJ Grazzhoppa zich op een witte vlek in de muzieklandkaart : 6 DJ's (hemzelve incluis) laten zich leiden door het notitiesysteem, gebaseerd op het visuele van Q-Base, een in muziekmiddens veelgebruikt computerprogramma. Het notitiesysteem werkt DJ Grazzhoppa uit met Fabrizio Cassol, saxofonist, componist, instrumentenbouwer en lid van Belgium finest hardjazztrio Aka Moon.
De gebundelde krachten van zoveel cutting edge ervaren, opgeteld met aankomend draaitafeltalent en scherpe muzikale keuzes, garanderen alvast in DJ Grazzhoppa Big Band Size # One een DJ extravaganza om steil van achterover te slaan

Selectieve discografie

All things 'G' - Volume 3All things 'G' - Volume 3 (2014)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
All things 'G'All things 'G' (2013)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
Intricate Moves 2Intricate Moves 2 (2013)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
DJ Grazzhoppa's DJ Bigband + Aka MoonDJ Grazzhoppa's DJ Bigband + Aka Moon (2010)
nu-jazz, hip-hop
DJ Grazzhoppa's DJ Bigband, Aka Moon