Vinciane Baudhuin

Categorie:docent, muzikant, solist
Genre(s):barok, romantiek, classicisme
Instrument(en):hobo, barokhobo
Huidig/voormalig lid van:La Petite Bande, Il Fondamento, Quatuor Dialogues, Oboefolia

Biografie

Gelijktijdig met haar studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel werkte Vinciane Baudhuin met succes een vorming af van burgerlijk ingenieur architect aan de KUL.
Ze behaalde achtereenvolgens de eerste prijzen kamermuziek en engelse hoorn, alsook het hoger diploma hobo en een meestergraad barokhobo in de klas van Paul Dombrecht. Daarna perfectioneerde ze zich voor barokhobo bij Ku Ebbinge aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (NL).
Vinciane Baudhuin is werkzaam als solist, op het domein van kamermuziek en orkest, zowel met de moderne hobo als met historische instrumenten. Ze is vast lid van Il Fondamento (Paul Dombrecht), La Petite Bande (Sigiswald Kuijken) en van Bach Concentus (Ewald Demeyere). Daarnaast verleent ze regelmatig haar medewerking aan Octophoros (Paul Dombrecht) en aan Il Complesso Barocco (Alan Curtis).
Ze werd geselecteerd als eerste hobo voor het European Union Baroque Orchestra (Roy Goodman, Jaap ter Linden...) in het seizoen 1998-99 en was gedurende  verschillende jaren eerste hobo bij Anima Eterna (Jos van Immerseel).
Vinciane Baudhuin geeft les moderne hobo aan de muziekacademie van Schaarbeek, heeft een klas barokhobo en moderne hobo aan de academie van Sint-Lambrechts-Woluwe en is docente kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles.