Arne Van Dongen

Categorie:muzikant, componist
1971
Genre(s):Folk, kleinkunst, kindermuziek, Wereldmuziek, filmmuziek, theatermuziek
Instrument(en):contrabas
Huidig/voormalig lid van:Jan De Smet & Arne Van Dongen, Panta Rhei, Olla Vogala

Biografie

Zoals het een brave Vlaming betaamt, zette hij zijn eerste muzikale stappen op een authentieke plastieken blokfluit om vervolgens zijn volume aanzienlijk te vergroten op drums en uiteindelijk bij het hoe-ben-je-daar-toe-gekomen instrument contrabas te belanden. Met een ongezonde dosis ambitie een klassieke opleiding aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel voltooid, waarna een gezonde dosis ervaring opgedaan bij diverse orkesten en ensembles zoals de orkesten van de Muntschouwburg en de Vlaamse opera, kamerorkesten als Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Prima La Musica en Australian Chamber Orchestra en ensembles als Oxalys en Champ d¹action.

Vanaf zomer 1997 worden andere bronnen aangeboord, nieuwe paden afgetast en snode plannen gesmeed. Aanvankelijk in de geïmproviseerde muziek, o.a. met Barre Phillips, Joëlle Léandre, Gerri Hemmingway, Erik Vermeulen, Peter Kowald, Anthony Coleman. Daarnaast ook in muziektheater met Dick van der Harst (LOD) en in de danscompagnie van Loïc Touzé in Frankrijk of Ann Van den Broeck in België. Hij speelt en speelde ook in verschillende groepen, zoals Panta Rhei, Olla Vogala, Silent Songs met Diederik Wissels en One one one met Mathieu Ha, producties van de Krijtkring, etc. 

Selectieve discografie als componist

Made in BelgiumMade in Belgium (2012)
klassiek crossover, hedendaagse folk
Aranis, Jan Kuijken, Wouter Vandenabeele, Ward De Vleeschhouwer, Wim Mertens, Arne Van Dongen, Geert Waegeman, Luc De Gezelle (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Eindelijk een repeteerhok in Antwerpen (13.05.2004)