Toine Thys

Categorie:muzikant, groep / artiest
Genre(s):Jazz
Instrument(en):tenorsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet (bas)
Huidig/voormalig lid van:Toine Thys trio, Take the Duck, Rackham, Walrus

Biografie

Toine Thys begon op jonge leeftijd klarinet te spelen. In 2002 beeindigde hij zijn muziekstudies in Nederland, waar hij les kreeg van John Ruocco en Ferdinand Povel.

Op de tenor-, sopraan- en bassaxofoon is hij een energieke en intense muzikant, met een warme, volle toon. Toine schrijft ook zelf vaak voor verschillende projecten en is zeer begaan met composities.

Toine speelt in verschillende groepen zoals Rackham, Take the Duck, Walrus, Toine Thys Organ Trio.

Als gast speelt hij onder andere met Daniel Jodocy Quartet, Walrus, Chris Joris Trio/Quartet en vele anderen. Daarnaast speelde hij ook met Dre Pallemaerts, Joost van Schaaik, Paolino della Porta, Howard Curtis, Ben Monder, Zophop Hop, Vinz, Teuk Henri, Andrew D'Angelo, Reggie Washington, Christian Salfellner, Baba Sissoko, Erik Vermeulen, Philip Harper, Sal La Rocca.

Hij won een berus van het Vlaamse Prins Bernhardt fonds en verbleef maanden in New York waar hij studeerde en speelde samen met Chris Cheek, Bill Mc Henri en Rick Margitza. Hij tourde doorheen vele jaren zoals Zuid- en Noord-Amerika, Turkijke, Frankrijk, Slovenië, Australië, Kroatië, Italië, Vietnam, etc, ...

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Toine Thys, van geograaf tot jazzsaxofonist (09.2012)
Toine Thys, praatgrage en geëngageerde artiest (11.2011)
Toine Thys (10.2010)