Katia Veekmans

Categorie:docent, muzikant
Instrument(en):piano

Biografie

Katia Veekmans – Cieszkowski, een pianovirtuoos van de nieuwe generatie, is sinds september 2009 verbonden aan Conservatorium Maastricht. Daarnaast is zij verbonden als docent piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en is sinds september 2006 docent piano aan de Faculteit Muziek van Utrecht.

Veekmans studeerde piano bij André De Groote aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar zij de hogere diploma’s piano en kamermuziek behaalde met grote onderscheiding. Tevens volgde zij een opleiding tot concertpianist aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Paris bij Brigitte Engerer en kamermuziek bij Ruben Lifschitz. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag behaalde zij vervolgens cum laude het diploma Master of Music bij Naum Grubert. Gedurende 5 jaar specialiseerde zij zich bij de Russische Lazar Berman.
  
Katia Veekmans was prijswinnares van heel wat nationale- en internationale wedstrijden
zoals de Internationale Sergey Rachmaninov Wedstrijd, de Robert Schumann Prijs en de 
Internationale Domenico Sarro Wedstrijd in Italië. Zij gaf vele concerten in binnen- en buitenland met bekende orkesten onder leiding van vooraanstaande dirigenten zoals Gerard Oskamp, Horia Andreescu, Patrick Baton, Jac Van Steen, George Octors , Rino Marrone, Luca Pfaff, Michel Tilkin, Jan Stulen, Enrico Delamboye, Walter Proost e.a.

Zij zetelt regelmatig als jurylid in nationale en internationale pianowedstrijden en geeft vele internationale Master Classes voor piano in binnen- en buitenland.

 Katia Veekmans is doctorandus aan de Faculteit Letteren en Wetenschappen van de Universiteit van Brussel. Zij gaf publieke lezingen en presentaties over:
- Perceptie van de orkestklankkleur bij de toepassing op het pianorepertoire - naar een symbiose van idee en verklanking.
- Visualisatie van orkestrale texturen in het piano repertoire van Franz Liszt

Selectieve discografie

A touch of LisztA touch of Liszt (2015)
romantiek
Katia Veekmans, Franz Liszt

Selectieve discografie als medewerker

A touch of LisztA touch of Liszt (2015)
romantiek
Katia Veekmans, Franz Liszt

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Ik zat met kabels aan mijn hoofd achter de piano" (17.02.2015)