Helen Flaherty

Categorie:muzikant
Genre(s):Europese folk
Instrument(en):zang, percussie
Huidig/voormalig lid van:Shantalla, Munnelly Flaherty Masure

Biografie

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook solo haar vleugels uit. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.
Haar solodebuut 'OFT TIMES I'VE BEEN CHEERY' ligt inmiddels in de winkels en bevestigt haar talent en veelzijdigheid. Het resultaat is een mengeling van traditionele folk en meer eigentijds contemporary repertoire; zeer toegankelijk, zeer swingend, zeer ontroerend!
Gerenommeerde muzikanten vergezellen haar op haar pad als solo-artieste. Wat te denken van Philip Masure op gitaar, Alan Burke op viool, Jackie Moran op percussie en Sylvain Barou op uilean pipes en… David Munnelly op accordeon.
Haar bijdrage aan Irish Unplugged als gastvocalist van de David Munnelly Band bewees eens te meer hoe zeer Helen op het podium thuishoort.

Selectieve discografie

Gazing at the moonGazing at the moon (2018)
Folk
Helen Flaherty