Axel Everaert

Categorie:docent, muzikant
1965
Genre(s):20ste eeuw, classicisme, barok, operette, opera
Instrument(en):zang (tenor)

Biografie

Axel Everaert  is als docent solozang en Italiaans belcanto verbonden aan het Conservatorium Maastricht.

Hij kreeg zijn eerste muzikale opleiding als knaap aan de Nationale Opera. Aan de KU in Leuven studeerde hij Muziekwetenschap bij de faculteit Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis. Zijn studies vervolgde hij aan de het Teatro dell’Opera di Roma (bij Gianella Borelli en Loredana Franceschini-Shenker), in Nederland bij Ré Koster en hij specialiseerde zich in het Duitse en Franse Lied aan de Musikhochschule Zürich. Daarna werd hij gecoacht door Sylvia Geszty en Ileana Cotrubas.

Hij gaf masterclasses bij opleidingen en gezelschappen in België, voornamelijk op het gebied van belcanto en het Italiaanse repertoire, en een masterclass Duits en Frans Lied in Catania (Sicilië).

Hij gaf recitals en concerten door heel Europa, als operettezanger met onder andere Sylvia Geszty, Teresa Ringholz en Janice Hall. Met Pascale del Marmol nam hij diverse CD’s op. Als solist stond hij op de planken bij het Teatro dell’opera di Roma, Teatro Massimo Palermo, Teatro la Fenice Venezia, de Opéra de Lille, de Opéra Comique in Parijs, etcetera.

Axel Everaert doet tevens al jaren onderzoek naar de aria’s van Rossini, een catalogus is in voorbereiding.

Selectieve discografie

Respighi Ottorino - Liriche da CameraRespighi Ottorino - Liriche da Camera (1998)
20ste eeuw
Axel Everaert, Pascale Del Marmol, Ottorino Respighi