BachPlus

Categorie:oude muziek, ensemble
Aalst, 2010
Dirigent van:Bart Naessens
Huidige/voormalige leden:Bart Naessens, Elise Christiaens, Annelies Decock

Korte beschrijving

BachPlus is een vocaal-instrumentaal ensemble uit Aalst. Centraal in hun repertoire staat het oeuvre van J.S. Bach, geflankeerd door werken van zijn tijdgenoten.

Biografie

BachPlus werd opgericht in 2010, met als voornaamste doelstelling het promoten van de cantates van Bach. Dit doen ze door maandelijks concerten te organiseren rond deze cantates, maar ook met hun albums waar ze de cantates confronteren met werken van Bachs tijdgenoten en voorlopers. Ook zijn grotere werken, zoals de passies en de Hohe Messe, maken deel uit van hun repertoire.

BachPlus speelde al op verscheidene grote concertpodia in Vlaanderen. Zo waren ze al te zien in Amuz in Antwerpen, het Festival van Vlaanderen in Gent en het Concertgebouw Brugge, in het kader van het festival "Iedereen Klassiek" in 2019. 

Selectieve discografie

Christ lag in Todes BandenChrist lag in Todes Banden (2019)
barok
BachPlus, Bart Naessens, Johann Sebastian Bach, Heinrich Bach, Johann Christoph Bach, Dietrich Buxtehude, Georg Böhm
Musicalische Exequien / Mit Friend und Freud ich Fahr DahinMusicalische Exequien / Mit Friend und Freud ich Fahr Dahin (2017)
barok
BachPlus, Heinrich Schütz, Bart Naessens, Dietrich Buxtehude, Georg Böhm, Johann Walter, Johann Sebastian Bach
Meine Freundin, du bist schön / Gottes Zeit ist die allerbeste ZeitMeine Freundin, du bist schön / Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (2016)
barok
BachPlus, Johann Christoph Bach, Bart Naessens, Johann Sebastian Bach

Verwante items in de databank

Externe links:Facebook
Spotify