Duo Doppio Stile

Categorie:duo
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Huidige/voormalige leden:Hugh Desmond, Waldo Geuns

Biografie

Muziek is een hogere vorm van openbaring dan alle wijsheid en filosofie
Met dit citaat suggereert Ludwig van Beethoven op welke manier muziek en filosofie onafscheidelijk zijn. Dit geldt ook zo voor de projecten van violist Hugh Desmond en pianist Waldo Geuns. Naast klassieke recitals brengt het duo Doppio Stile een speciale vorm van lecture-recitals waarbij filosofie en muziek hand in hand gaan. Met hun unieke achtergrond in zowel de academische als de kunstsector, geven Hugh Desmond en Waldo Geuns talloze boeiende concerten in Vlaanderen.
Hugh Desmond studeerde viool bij Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en vervolmaakte zich bij Michaël Hentz aan het Conservatoire National Supérieure de Musique te Parijs. Hij is gedecoreerd als solist op internationale competities en is gekend in binnen- en buitenland.  Hugh combineerde zijn muzikale studies aan het conservatorium met academische studies in fysica en filosofie aan de KU Leuven en voltooide een doctoraat in de wetenschapsfilosofie in 2016. Momenteel combineert Hugh het concerteren met een postdoc aan de KU Leuven.
Waldo Geuns studeerde bij Jan Michiels en vervolmaakte zich bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta die nog steeds een mentor voor hem is. Daarnaast bekwaamde hij zich in muziekschriftuur en kamermuziek, alsook in musicologie en filosofie aan de KU Leuven. Als pianist, filosoof en musicoloog verbindt Waldo Geuns zijn drie specialisaties onlosmakelijk in zijn artistieke projecten, op die manier zorgend voor een vernieuwende concertervaring. Dit leidde tot talrijke succesvolle Belgische concerttournees en gastlezingen.
Als duo staan Waldo Geuns en Hugh Desmond regelmatig samen op het podium in het Hollands College te Leuven waar ze jaarlijks de premières van projecten laten plaatsvinden. Daarnaast concerteerden ze tijdens diverse conferenties van de KU Leuven (Faculteit Wijsbegeerte), in het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel (MIM), de Amuz in Antwerpen en samen met cellist Stijn Kuppens in Bozar tijdens de Bozar Sundays.