Koenraad Hofman

Categorie:muzikant
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek
Instrument(en):contrabas
Contact van:Oxalys
Huidig/voormalig lid van:Oxalys

Biografie

Koenraad Hofman studeerde contrabas en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Van 1996 tot 2003 was hij solobassist bij het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Lev Markiz en Peter Oundjian. Dezelfde functie bekleedde hij ook tot 2007 in het European Union Chamber Orchestra. Sinds 2004 is Koenraad aanvoerder van de contrabaspupiter van Symfonieorkest Vlaanderen. In 2015 werd hij docent contrabas aan het Conservatorium Gent, en vanaf 2019 is hij docent contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Koenraad Hofman concerteerde reeds over de hele wereld en verleent in eigen land geregeld zijn medewerking aan de belangrijkste symfonieorkesten, waaronder De Munt, Brussels Philharmonic en het orkest van Opera Vlaanderen. Ook het Schönberg Ensemble, het Nieuw Ensemble, de Philharmonie ZuidNederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam doen graag een beroep op zijn kunnen. Bij Oxalys neemt Koenraad Hofman de artistieke coördinatie op zich. Hij nam daarmee in 2009 de fakkel over van Toon Fret.

Selectieve discografie

Mahler Gustav - Schönberg ArnoldMahler Gustav - Schönberg Arnold (2009)
20ste eeuw
Oxalys, Laure Delcampe, Shirly Laub, Frédéric D'Ursel, Elisabeth Smalt, Martijn Vink, Koenraad Hofman, Toon Fret (...)
MetamorphosenMetamorphosen (2001)
romantiek
Oxalys, Shirly Laub, Frédéric D'Ursel, Elisabeth Smalt, Pascal Robault, Martijn Vink, Amy Norrington, Koenraad Hofman (...)
Gubaidulina - Kissine - Suslin - ShootGubaidulina - Kissine - Suslin - Shoot (1999)
20ste eeuw
Oxalys, Katia Kitchigina, Shirly Laub, Frédéric D'Ursel, Sara Kuijken, Martijn Vink, Koenraad Hofman, Toon Fret (...)
OxalysOxalys (1998)
20ste eeuw
Oxalys, Martijn Vink, Koenraad Hofman, Nathalie Lefèvre, Annie Lavoisier, Frédéric D'Ursel, Shirly Laub, Sara Kuijken (...)