Bert Koch

Categorie:muziekleraar, muzikant
Neeroeteren, 1986
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Kugoni Trio

Biografie

Bert Koch groeide op in Neeroeteren. Hij startte zijn muzikale studies aan de “Stedelijke academie voor muziek en woord Maaseik”. In 2009 studeerde hij af bij Jan Vermeulen (piano en pianoforte), Christel Kessels (piano en kamermuziek) en Lieven Strobbe (orgel) in het Lemmensinstituut te Leuven.
Zijn twee jaar durende MaNaMa-opleiding piano met specialisatie kamermuziek voltooide hij in september 2011 met grote onderscheiding. In juni 2012 voltooide hij tevens een postgraduaat pianobegeleiding in het conservatorium van Brussel met grote onderscheiding.

Hij volgde masterclass bij Leon Fleisher, Norma Fisher, Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Bart van de Roer, André De Groote, Nata Tsvereli, Paul Hermsen, Rian de Waal, Bart van Oort, e.a.
Vroeger componeerde hij veel en zijn “Thema met variaties in fis” voor piano werd  geselecteerd en uitgevoerd in de Aquarius-wedstrijd. In het Lemmensinstituut volgde hij compositieles bij de componist Luc Van Hove. Zijn “Meditatio” voor viool en piano is voortgekomen uit deze inspirerende samenwerking.
Als solist speelde hij met het “Limburgs Orkest Jeugd en Muziek” en het “Symfonieorkest Lemmensinstituut” respectievelijk het 3de en het 4de pianoconcerto van Ludwig van Beethoven, een componist die hem nauw aan het hart ligt.

Hij begeleidt jaarlijks de International Music Academy Poeke en is werkzaam als pianist-begeleider in het Lemmensinstituut en de academies van Maaseik en Overijse.
Bert is pianist van het Kugoni Trio.

Selectieve discografie

The Saxophone in the 19th-century BrusselsThe Saxophone in the 19th-century Brussels (2020)
romantiek
Kurt Bertels, Nazaire Beeckman, Bert Koch, Charles Gustave Poncelet, Paul Gilson, Joseph Jongen

Selectieve discografie als medewerker

Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:24fingerprints bundelt composities van Vlaamse en Nederlandse componisten (13.10.2015)
Klara presenteert 15 pianowerken van Belgische componisten n.a.v. Nationale Feestdag (16.07.2015)