Peter Devos

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):cello
Huidig/voormalig lid van:Spectra Ensemble

Biografie

Peter Devos, geboren te Diksmuide (B) bekroonde zijn jarenlange muziekstudies in 1989 met het Hoger Diploma cello met Grote Onderscheiding, aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent in de klas van A. Messens. Hetzelfde jaar werd hij Laureaat van de Tenuto wedstrijd. Nadien specialiseerde hij zich vooral in de kamermuziek bij het Melos Quartett aan de Musikhochschule van
Stuttgart waar hij in 1994 het Kunstlerische Abschluss Diplom behaalde.
Dit hield hem niet tegen om ondertussen veel orkestervaring op te doen: van 1986 tot 1989 was hij solist bij het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, van 1990 tot 1996 speelde hij in de Beethoven Academie.Van 1991 tot 2005 was hij cellist in het Rubio Kwartet. In die formatie concerteerde hij in binnen- en buitenland, onder meer in Carnegie Hall (New York 1996), Wigmore Hall (Londen 2001), China, Japan, Brazilië, Engeland, Portugal, Australië, Nieuw- Zeeland, Zuid-Afrika. Hij deelde het podium meermaals metmusici als Rian De Waal, Paul Galbraith, Walter Boeykens, Paul Komen, Edward Auer, James Campbell.                        
Peter Devos werkt vaak mee met diverse kamermuziekformaties zoals onder meer het Spectra Ensemble, Octocelli, CamerArte en geeft enthousiast les aan diverse muziekacademies in Vlaanderen.

Selectieve discografie

Robert Groslot - Chamber Music for ClarinetRobert Groslot - Chamber Music for Clarinet (2014)
21ste eeuw / hedendaags
Vlad Weverbergh, Robert Groslot, Christophe Pochet, Eline Pauwels, Sander Geerts, Peter Devos, Jan Michiels, Eline Groslot (...)

Selectieve discografie als medewerker

SPECTRA - 20 years for the recordSPECTRA - 20 years for the record (2014)
21ste eeuw / hedendaags
Spectra Ensemble, Frederik Neyrinck, Annelies Van Parys, Charlotte Riedijk, Jean-Luc Fafchamps, Alex Van Aeken, Filip Rathé, Roel Smedts (...)