Casimir Liberski

Categorie:muzikant
Brussel, 28.01.1988
Genre(s):Jazz
Instrument(en):piano

Biografie

Casimir Liberski leerde zichzelf als kind piano spelen. Reeds op zijn 6e waren zijn inspiratiebronnen Thelonious Monk, Ray Charles, Stevie Wonder, Jimi Hendrix, John lee Hooker, Keith Jarrett, Herbie Hancock en Bill Evans.

Toen hij 13 was richtte hij zijn eerste trio op waarmee hij speelde in België en Frankrijk. Een jaar later vond de invloedrijke ontmoeting met Ornette Coleman plaats die hem leerde inzicht te krijgen in improvisatie en “harmolody”. Door Ornette kwam hij in contact met New Yorkse kunstenaars en muzikanten waaronder Charnett Moffett, Warren Smith en Ornettes zoon Denardo Coleman, waarmee hij concerteerde en opnam.

In 2010 studeerde hij af aan het “Berklee College of Music” alwaar hem als eerste Europeaan de prestigieuze “Presidential Scholarship” werd toegekend. Casimirvolgde les bij Masabumi Kikuchi, Brad Mehldau, Craig Taborn, Jason Moran, Vijay Iyer, Danilo Perez en Steve Hunt.

Hij componeerde onder andere de soundtrack voor de film “Bunker Paradise” van zijn vader Stefan Liberski en is actief in verschillende projecten in NY en in Europa.

Selectieve discografie

EvanescencesEvanescences (2013)
free & experimental jazz
Casimir Liberski