Antoine Guenet

Categorie:muzikant
Ottignies, 1986
Genre(s):Jazz
Instrument(en):piano
Contact van:Ag8tet
Huidig/voormalig lid van:Ag8tet

Biografie

Op elfjarige leeftijd begon Antoine Guenet (1986) met het volgen van pianolessen en schreef hij zijn eerste composities. Na verschillende stages en een jaar aan de Antwerpse Jazz Studio, schreef Guenet zich in aan het Conservatorium van Gent waar hij les volgde bij onder meer Erik Vermeulen, Pierre Vaiana en Franc Nuyts. Ondertussen verdiepte hij zich in vrije improvisatie tijdens de wekelijkse jamsessies in Hot Club de Gand, bij het vrije improvisatiecollectief PaNoPTiCoN en met zijn eigen trio Antoine Guenet “Strong en Wrong” Trio met Lander Gyselinck op drums en Steven Delannoye op tenorsaxofoon.

In 2009 creëerde Guenet SH.TG.N waarin hij een explosieve mix van rock, metal, jazz, psychedelische en polyritmische muziek distilleert. Deze band bracht in 2012 hun eerste album uit bij het New Yorkse label MoonJune. Hij is ook de leider van het achthoofdige “AG8tet”.

Antoine Guenet is een muzikant wiens nieuwsgierigheid zijn muzikale universum verrijkt. Hij is componist voor zijn eigen bands maar ook voor de theater- en danswereld. Zo maakt hij de muziek voor een uitvoering van het in Marseille gevestigde “La Locomotive”. Daarnaast speelt Guenet bij verschillende ensembles. Zo is hij te zien bij de internationale bekende band “The Wrong Object” met Michel Delville, Marti Melia, François Lourtie, Pierre Mottet en Laurent Delchambre.