Carlo Nardozza Quartet

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Carlo Nardozza, Alano Gruarin, Werner Lauscher, Mimi Verderame

Korte beschrijving

Een kwartet van technisch vermaarde muzikanten met fijne smaken die voor een heerlijk concert zorgen. Een leuke mix van intimiteit en energetische uitbarstingen met een snuifje jazz en groove.

Biografie

Na het succesvolle traject met zijn kwintet, had Carlo Nardozza behoefte aan een nieuw avontuur. Een setting waarin hij de enige blazer was, andere muzikanten en een nieuw verhaal. Samen met Alano Gruarin, Werner Lauscher en Mimi Verderame  werd het Carlo Nardozza Quartet tot leven geroepen. Een kwartet van technisch vermaarde muzikanten met fijne smaken die voor heerlijke concerten zorgen.

Bandleider en trompettist Carlo Nardozza (1982) richtte tijdens zijn studies aan het conservatorium van Maastricht zijn eigen kwintet op, waarvoor hij zelf de muziek schreef. Het Carlo Nardozza Quintet speelt muziek die vanuit alle windrichtingen komt aangewaaid: flamenco, musette, samba, hard bop en wat prikkelende snuifjes vrije impro. Geprezen voor hun live prestaties verovert deze bende gelijkgestemde zielen in sneltreinvaart de jazzpodia in heel Europa, wonnen ze prijzen van Avignon tot Maastricht en brachten ze twee cd’s uit.  

  • Carlo Nardozza: trompet
  • Alano Gruarin: piano
  • Werner Lauscher: contrabas
  • Mimi Verderame: gitaar, drums