Ben Sluijs & Tom van Bauwel

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Tom Van Bauwel, Ben Sluijs

Korte beschrijving

Tom Van Bauwel en Ben Sluijs in een programma van woord en muziek rond het werk van Paul Van Ostaijen.

Biografie

Tom van Bauwel geeft zich vol passie over aan Paul Van Ostaijen's swingende teksten en gedichten, vol van ritme en muzikaliteit, in samenzang met de poetische saxofoonklanken van Ben Sluijs.

Tom Van Bauwel volgde zijn toneelopleiding in Antwerpen. Als acteur speelde hij onder meer bij theater Zuidpool, KVS, ROTheater en NTGent, regisseerde stukken en maakte verschillende solo theaterproducties op teksten van Paul Van Ostaijen, Benno Barnard en Jeroen Brouwers. Het brede publiek kent Tom ook van zijn televisiewerk (Ons Geluk, Windkracht 10, Sara, Vermist, Rang 1) en van zijn filmwerk (Ad Fundum, Oeroeg, Shades). Tot 2010 was Tom ook artistiek leider van BAFF (Raamtheater).

Ben Sluijs kennen we als groepsleider en sideman van verschillende Jazz-formaties die zowel in binnen- als buitenland graag worden ontvangen. Hij speel(t)de ook regelmatig solo-concerten of combinaties van solosax en woord met oa: Pjeroo Roobjee, Jan Decleir, Jules Deelder, Remco Campert, Hubert Daemen, Don Fabulist, Peter Holvoet, Elvis Peeters, Roger De Neef… Ben Sluijs wordt meermaals beschreven als één van de meest lyrische en poëtische jazzsaxofonisten in ons land.