Augusto Pirodda Quartet

Categorie:groep / artiest
1971
Genre(s):Jazz, free & experimental jazz
Instrument(en):piano
Huidige/voormalige leden:Manolo Cabras, Marek Patrman, Augusto Pirodda, Ben Sluijs

Korte beschrijving

Augusto Pirodda is een minimalist. Hij speelt weinig, maar welgekozen noten. "Kiezen" is misschien het verkeerde werkwoord. Pirodda is een vastberaden improvisateur die op het moment vertrouwt. De noten die hij kiest, zijn de eersten; en vanaf dat moment leiden intuïtie en emotie zijn vingers.
(c) Thomas Conrad, Jazzwerkstatt

Biografie

De in Brussel wonende Augusto Pirroda is afkomstig van Cagliari, Sardegna, waar hij op zesjarige leeftijd piano begint te spelen. Tot 1998 studeert hij Experimentele Compositie aan het Conservatorium van Cagliari en experimenteert hij met de meest uiteenlopende genres gaande van Italiaanse pop songs van de jaren 60, Reggae en Jazz tot Hedendaagse muziek en geeft hij concerten over het hele eiland. In 2002 studeert hij af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag in Nederland.

Over de jaren bracht Pirodda verschillende cd's uit en speelde hij op de meest uiteenlopende plaatsen in Europa met verschillende muzikanten, waaronder Mark Murphy, Eric Vloeimans, Ben Slujis, Jean Jacques Avenel, Simon Goubert, Manolo Cabras, Marek Patrman, Jeroen Van Herzeele, Eric Thielemans, Alexandra Grimal, Antonio Pisano, Joao Lobo, Lynn Cassiers, Nicolas Ankodinoff, Eric Vermeulen en vele anderen.

Selectieve discografie

A turkey is better eatenA turkey is better eaten (2014)
Jazz
Augusto Pirodda Quartet