Benjamin Sauzereau

Categorie:muzikant
1984
Genre(s):Jazz
Instrument(en):gitaar
Huidig/voormalig lid van:Llop, Melting Point, Jens Maurits Orchestra

Biografie

Gitarist Benjamin Sauzereau legt zich op zestienjarige leeftijd volledig toe op muziek en ontdekt al snel zijn passie voor improvisatie. Na les te volgen aan het ENM du Mans en een jaartje Engeland – waar hij in contact komt met muzikanten als Mike Walker, Stuart Mccallum en Gilad Atzmon – schrijft hij zich in 2006 in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij studeert bij Kris Defoort, Peter Hertmans, Fabien Degryse, Diederick Wissels, David Linx, Jean Louis Rassinfosse, Jeroen Van Herzeele...

Al snel richt Sauzereau de trio’s ‘La Cigarette Sans Cravate’ en ‘Burno’ op, waar hij naar hartenlust kan improviseren en experimenteren met rockinvloeden.

Daarnaast heeft Sauzereau ook een grote interesse voor compositie en arrangement. Zo schreef hij de muziek voor ‘Les Paradis Perdus’, ‘Octet Red’ en het trio ‘Blue Monday People’. Hij speelt en componeert bij La Muse T'Inquiète, Wolke, Garrett List's Vivo! Orchestra, Octet Red, Le Chien à Trois Pattes & Benjamin Sauzereau Quartet en deelde het podium met tal van artiesten, waaronder Etienne Plummer, Manu Baily, Quentin Manfroy en Lara Rosseel.