Michael De Weert

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):dwarsfluit
Huidig/voormalig lid van:Circacinco

Biografie

Na zijn eerste muziekstudies in Gent ging Michael De Weert fluit studeren bij Baudoin Giaux aan het conservatorium van Brussel. Hij behaalde er zijn eerste prijzen van notenleer, kamermuziek en fluit. Hij kwam in contact met de vermaarde Franse fluitschool en nam deel aan verschillende concours en meestercursussen in Parijs en Lyon, o.a. bij Alain Marion, Philippe Pierlot en Jean-Marc Boissière.
In 1999 behaalde hij in Luik met onderscheiding het hoger diploma voor fluit bij Baudoin Giaux en het hoger diploma voor kamermuziek bij André Siwy. Een jaar later behaalde hij in Gent de graad van meester in de muziek bij Philippe Benoit.
 
Michael De Weert doceert fluit aan ‘de Kunstbrug’, academie voor muziek, woord en dans te Gentbrugge. Hij speelde verschillende malen mee met het Nationaal Orkeset van België. Daarnaast treedt hij regelmatig op met kleinere kamermuziekensembles. Zo vormt hij een vast duo met Malaïka Colard (piano), met Sarah Vandendriessche (gitaar) en met Vinciane Degroote (harp). Samen met vier collega’s richtte hij het kwintet Circacinco op, dat zich toelegt op de tangomuziek van Astor Piazzolla.