Benjamien Lycke

Categorie:componist
1989

Biografie

Benjamien Lycke studeert sinds 2008 compositie bij Lucien Posman aan de Hogeschool Gent Conservatorium. Hij studeert/studeerde ook piano, orgel, zang, harmonie aan het Stedelijk Conservatorium Brugge. Tijdens zijn humaniora op de Middelbare Brugse Steinerschool initieerde David Anne hem in de compositie. Op 18-jarige leeftijd presenteerde Lycke een volledige musical, Le Piédestal, met een vijftigtal uitvoerders van de Steinerschool en het Stedelijk Conservatorium Brugge.

Zijn eerste symfonische werken werden in 2010 uitgevoerd o.l.v. dirigenten Dirk Brossé en Geert Soenen. In datzelfde jaar werd in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge het liturgisch gemengd koorwerk 'Salve Regina' gecreëerd. In opdracht van de Academie de 'Kunstbrug' Gent schreef hij de kindercantate 'Wolkenteller' die in maart 2011 in première ging in het Capitole te Gent onder leiding van Wim Belaen.

Momenteel werkt Benjamien aan een tweede musical in opdracht van 'Musical van Vlaanderen' (bekend van 'Oliver!', 'Spamelot',...) Diverse jonge cineasten en musici doen regelmatig een beroep op hem om muziek voor hen te componeren, o.a. voor kortfilms.

Selectieve discografie als componist

Classics revisitedClassics revisited (2021)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Kugoni Trio, Victor Herbiet, Charles Koechlin, Benjamien Lycke, Dmitri Sjostakovich, Nimrod Borenstein, Paul Steegmans, Ward De Vleeschhouwer (...)
Belgian Composers - Pièces à CinqBelgian Composers - Pièces à Cinq (2020)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Rachel Talitman, Benjamien Lycke, Nicolas Meunier, Léopold Samuel, Marcel Obran, Joseph Jongen
TimelapseTimelapse (2016)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Kugoni Trio, Astor Piazzolla, Jan Hendrik Van Damme, Erik Desimpelaere, Benjamien Lycke, Jan Van Landeghem
Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:Klara presenteert 15 pianowerken van Belgische componisten n.a.v. Nationale Feestdag (16.07.2015)