Anna Gasparova

Categorie:solist, muzikant
1985
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Duo JocquƩ - Gasparova

Biografie

Gasparova werd in 1985 geboren in Yerevan te Armenie. Op driejarige leeftijd kreeg Anna pianolessen van haar moeder. Haar eerste concert gaf ze op vijfjarige leeftijd. Reeds op zeer jonge leeftijd nam ze deel aan verschillende wedstrijden, met dikwijls een finaleplaats als resultaat. In 2002 onder de hoede van Freddy van der Koelen werd ze laureate van de Canatabilewedstrijd en behaalde ze de prijs van Emmanuel Durlet.
In 2008 werd Anna Gasparova finaliste van de internationale wedstrijd “EPTA” in Waterloo. In hetzelfde jaar won zij de 2de prijs en de publieksprijs in “Forte” wedstrijd voor kamermuziek. Als begeleidster behaalde ze ook prijzen zoals onder andere in de Dexia wedstrijd. In 2010 studeerde Anna af in het Koninklijk conservatorium van Antwerpen waar zij lessen kreeg van Levente Kende en Heidi Hendrickx.
Zij heeft deel genomen aan verschillende masterclasses met beroemde muzikanten zoals Jan Wijn, Jean-Claude Van Den Eynden, Richard Goode, Kum Sing Lee, Huseyin Sermet, Ruth Pardo, Altenberg trio, Vladimir Perlin, Till Fellner... In 2011 volgde Anna lessen in het conservatorium van Rotterdam bij Bart Van De Roer. Momenteel wordt zij gecoached door Irene Russo en Jean-Claude Van Den Eynden. Sinds 2009 vormt zij een vast duo met cellist Mathieu Jocqué. Zij treden regelmatig op in binnen- en buitenland.