Sander De Winne

Categorie:muzikant
Eeklo, 1987
Genre(s):Jazz, vocale jazz
Instrument(en):zang
Contact van:Sander De Winne Group
Huidig/voormalig lid van:Sander De Winne Group

Korte beschrijving

Als één van de enige mannelijke zangers gooit Sander De Winne met zijn warme baritonstem nu al hoge ogen bij het publiek. Liefhebbers van José James komen zeker aan hun trekken.

Biografie

De Eeklonaar is met zijn 25 jaar nog een jong veulen in de Belgische jazzscene. Hij laat zich inspireren door zangers als Bobby Mcferrin en Chet Baker, maar ook door Frank Sinatra en Louis Armstrong. Hij studeerde aan de conservatoria van Gent, Antwerpen en Berlijn bij Kristen Cornwell,Kristina Fuchs, Fay Claassen en de Amerikaanse Judy Niemack. In september 2013 verhuist hij naar New York waar hij een master opleiding zal volgen aan Manhattan school of music bij de zanger Theo Bleckmann.

Begin 2011 stelde De Winne zijn eigen kwintet , de Sander De Winne Group, samen met andere jonge talenten als Bram De Looze, Steven Delannoye, Lionel Beuvens en Lennart Heyndels. Doorleefd samenspel in een hechte band primeert voor hem. Sander De Winne Group brengt een repertoire dat varieert van eigen composities, bewerkingen van pop- en folk tunes tot moderne jazzcomposities en hier en daar een standard. Moderne vocale jazz met respect voor de rijke jazztraditie.

Daarnaast vormt hij ook een duo met Bram De Looze. Samen gaan ze op zoek naar de grens tussen jazztraditie en de meer moderne benadering van vandaag. Een speels duo dat het avontuur niet schuwt en vooral heel graag samen speelt.

Selectieve discografie

KosmosKosmos (2016)
vocale jazz
Sander De Winne