Bart Bouckaert

Categorie:dirigent, docent
Brugge, 1966
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):percussie

Biografie

Bart Bouckaert studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij Eerste Prijzen behaalde voor geschreven harmonie, contrapunt, fuga, muziekgeschiedenis en hogere diploma’s voor kamermuziek en slagwerk. Hij werd ook “Meester in de orkestdirectie”. In 1989 behaalde hij met het OXO-percussietrio de tweede prijs op het Orpheus concours te Antwerpen. In oktober 2000 werd Bart Bouckaert tweede finalist van de Settimo Concorso per Giovani Direttori d’ Orchestra, een wedstrijd voor jonge operadirigenten in het Italiaanse Spoletto.

Bart Bouckaert dirigeerde verschillende orkesten en ensembles in binnen- en buitenland in werk van Mozart, Debussy, Holliger, Kurtag, Boulez, Bartók, Prokofiev, Defoort, Swinnen, Van Hecke, Wissels en vele anderen. Naar aanleiding van de opening van het vernieuwde MuziekInstrumentenMuseum in 1999 dirigeerde hij de creatie van enkele verloren gewaande orkestraties van Franz Liszt.

Op dit ogenblik is Bart Bouckaert artistiek assistent hedendaagse muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Selectieve discografie

Contemporary Music in Flanders VIIContemporary Music in Flanders VII (2011)
20ste eeuw
Walter Boudreau, Dirk Blockeel, Jan Wauters, Roland Coryn, Isabelle Brys, Jean Louel, Bart Bouckaert, Frederik Neyrinck (...)