Liselotte Sels

Categorie:koorleider, muzikant, componist
Lokeren, 17.03.1981
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, Wereldmuziek, Klassiek
Instrument(en):piano, piano solo

Biografie


Liselotte Sels studeerde in 2003 af als musicologe aan de Universiteit Gent met de scriptie ‘Het Mechanische en het Mentale in de eerste honderd jaar van de Pianomethodiek (1783 - ca.1885)’. In 2004 behaalde ze het diploma van geaggregeerde voor het secundair onderwijs. In 2006 studeerde ze af als Master in de muziek met grote onderscheiding. Haar eindproject bestond uit een lecture-performance rond Peter Schat en zijn Toonklok in het centrum voor kamermuziek De Rode Pomp in Gent.

Sels was van 2006 tot 2008 als lector muzikale opvoeding en het project kunstvakken in de lerarenopleiding secundair onderwijs verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent. In 2008 startte ze haar doctoraat over 'Turkse volksmuziek in een transnationale context'. Van 2008 tot 2014 vervulde ze een voltijdse betrekking als onderzoeksassistent aan het Gentse Conservatorium (Hogeschool Gent), waar ze haar doctoraatsonderzoek combineerde met een lesopdracht. Ze leidde gedurende acht jaar het gemengd koor Cum Splendore uit Sint-Amandsberg.

Na het behalen van haar doctoraat in oktober 2014 verbleef Liselotte Sels een jaar aan de University of California, Santa Barbara, waar ze een postdoctoraal onderzoeksproject rond 'De Radif in het hedendaagse Iraanse muzikale landschap' opstartte. Sels is momenteel actief als pianiste - solo en kamermuziek -, onderzoeker en tekstschrijver; ook geeft ze workshops en opleidingen.

Selectieve discografie als componist

Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)
Fingerprints - Signaturen van componerend VlaanderenFingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen (2011)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Bert Van Herck, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Simon De Poorter, Annelies Van Parys, Klaas Coulembier, Stéphane Vande Ginste, Noor Sommereyns (...)

Auteur van

Turkish folk music between Ghent and TurkeyTurkish folk music between Ghent and Turkey (2021)
Folk, Wereldmuziek
Liselotte Sels