Duo Annelies Buyssens & Jozefien Van Parys

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
2007
Genre(s):muziektheater, klassiek crossover, 20ste eeuw, operette, populair / licht klassiek
Huidige/voormalige leden:Jozefien Van Parys

Biografie

Samenstelling:  Annelies Buyssens (sopraan) en Jozefien Van Parys (piano)

Sinds enkele jaren vormen de sopraan Annelies Buyssens en de pianiste Jozefien Van
Parys een enthousiast duo. In augustus 2007 stonden ze voor het eerst samen op het podium op de Dag van de Romantische Muziek te Rotterdam, zij brachten toen een programma met Duits liedrepertoire en Italiaans operarepertoire.

In augustus 2008 werden zij opnieuw gevraagd door de organisatie en toen stonden zij op het podium met een volledig Frans programma.
In november 2008 brachten zij, in opdracht van Muziek LOD, in het kader van Lunch op donderdag, het speciaal voor hen samengestelde liedrecital "Magritte et ses amis", met Belgische en Franse 'moderne' klassieke muziek uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zij mochten dit recital hernemen in mei 2009 voor de Vriendenkring van het Conservatorium van Oostende.
In januari 2009 werden zij door de Vrienden van de Lyrische Kunst gevraagd om hun
jaarlijks Nieuwjaarsconcert te verzorgen. Zij brachten voor hen een divers programma
met opera- en operettearia’s.

In juli 2009 konden we Annelies en Jozefien aan het werk horen tijdens hun recital in de Zebrastraat, waar ze zich, met succes, waagden aan het Franse lied- en operarepertoire uit de romantiek en het impressionisme;
In november 2009 werden ze gevraagd als duo voor de OORkussen-concertreeks te
Melle. Daar stelden ze hun nieuwe recital voor: "L'invitation aux Romances". In december 2009 hernamen zij een aangepaste versie van dit recital in de Hot Club Reserva te Gent.

In april 2010 waren Annelies en Jozefien opnieuw te gast in het Kunstenplatform de
Zebrastraat, waar ze hun nieuwste recital “Fascinating love!” brachten met uitsluitend
Amerikaanse opera-aria's en musicalsongs uit de jaren 1930-1960.

In oktober 2011 stelden Annelies en Jozefien hun nieuwste recital voor in de Zebrastraat: "Amor y Odio", canciones y tonadillas espanolas. Een programma met Spaanse liederen van Enrique Granados en Manuel De Falla, boordevol passie en romantiek. Voor deze gelegenheid werden Annelies en Jozefien vergezeld van een ander klasse duo: Flamencodanseres La Liz en gerenommeerd gitarist Emre El Turco.