Edwig Abrath

Categorie:dirigent
Schoten, 1968
Genre(s):Klassiek

Biografie

Edwig Abrath studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan het Conservatorium van Maastricht. Hij behaalde eerste prijzen notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis en het getuigschift voor transpositie, alsook het tweede cyclus diploma voor orkestdirectie en psycho-pedagogie. Hij volgde dirigentencursussen in Vichy, Weikersheim en Wenen. Momenteel doceert Edwig Abrath praktische harmonie, muziekschriftuur en gehoorvorming aan het Conservatorium van Antwerpen en is hij lesgever aan de muziekacademies van Turnhout en Wuustwezel en aan het Sint-Jozefsinstituut te Schoten.

Als koordirigent leidde Edwig Abrath de Collegii Cantores van Essen (1990-1996), het Leuvens Universitair Koor (1995-1999) en het koor Fine Fleur (waarmee hij The Night of the Proms verzorgt). Als orkestdirigent leidde hij onder meer het Limburgs Orkest, het Pro Arte Orchester Wien, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Classical Fourteen en L'Estro Armonico.

Edwig Abrath is mede-oprichter en artistiek leider van het Walter Heynen Genootschap en dirigent van het Walter Heynen Ensemble. Hij verzorgt de muzikale leiding bij het theatergezelschap De Groene Lach en leidde de creatie van de opera 'Decap' van Johan De Smet voor SOIL. Als dirigent en accordeonist was hij nauw betrokken bij de productie La tristezza complice van Les Ballets C de la B & Het Muziek Lod, waarmee hij ook op tournee trok.

Selectieve discografie

Yannis Markopoulos - The liturgy of OrpheusYannis Markopoulos - The liturgy of Orpheus (2009)
21ste eeuw / hedendaags
José Van Dam, Elena Kelessidi, Philip Sheffield, Koor Van De Vlaamse Opera, Orkest Van De Vlaamse Opera Antwerpen, Marc Grauwels, Arielle Valibouse, Edwig Abrath (...)

Selectieve discografie als medewerker

Hark!Hark! (1995)
Klassiek, 21ste eeuw / hedendaags
Dick van der Harst