Kalès Guitar Quartet

Categorie:groep / artiest
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Huidige/voormalige leden:Nele De Gussem, Vadim Deprez, Isaac Vanhove, Dries De Porre

Biografie

 Bezetting:  Vadim Deprez (gitaar), Isaac Vanhove (gitaar), Nele De Gussem (gitaar) en Dries De Porre (gitaar).

Kalès Guitar Quartet is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in 2004. Na enkele formatiewisselingen kreeg het ensemble in 2007 zijn definitieve vorm met Vadim Deprez, Isaac Vanhove, Nele De Gussem en Dries De Porre

In het voorjaar en de zomer van 2008 proefden zij van hun eerste publieke successen en werkten aan een demo om ook elders van zich te kunnen laten horen. Aanmoediging en muzikale steun vonden ze in deze tijd bij de hoofddocent ensemble aan het conservatorium, Patrick Beuckels, bij wie ze in juni 2008 als enige ensemble grootste onderscheiding behaalden.

Een gebrek aan repertoire geschreven voor gitaarkwartet drong zich echter op en aldus begon de zoektocht naar nieuwe muziek. Naast hun bestaande repertoire, uitgebreid met stukken van o.a. Tran Vuong-Thach en Reginald Smith-Brindle, zochten ze naar interessante transcripties van Vivaldi, Rossini en Bizet die een breed publiek zouden aanspreken.

In 2008 groeide een nieuw project vanuit hun samenwerking met hedendaagse componisten - Petra Vermote, Nico Sall, Kris De Baerdemaeker, Kee Yong Chong en Benjamin Van Esser - die bereid waren elk een werk te componeren voor gitaarkwartet. Na een succesvolle zomer met optredens op o.a. Theater aan Zee en de Cultuurmarkt in Antwerpen, bracht Kalès Guitar Quartet in 2010 een opname uit van deze werken.

Selectieve discografie

Kalès Guitar QuartetKalès Guitar Quartet (2010)
21ste eeuw / hedendaags
Kalès Guitar Quartet, Petra Vermote, Richard Bernd Deutsch, Kris De Baerdemacker, Benjamin Van Esser

Verwante items in de databank

Nieuws:Verslag Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2009 (04.12.2009)