Tetra Lyre

Categorie:ensemble (instrumentaal), kwartet
Genre(s):20ste eeuw
Huidige/voormalige leden:Nana Kawamura, Tony Nys, Geert De Bièvre, Jan Michiels

Korte beschrijving

Het pianokwartet Tetra Lyre brengt uiteenlopende programma’s, vertrekkend vanuit de grote canon van het negentiende-eeuwse kamermuziekrepertoire.

Biografie

Samenstelling: Nana Kawamura (viool), Tony Nys (altviool), Geert De Bièvre (cello), Jan Michiels (piano)

Tetra Lyre is een organisch gegroeid ensemble van gelijkgestemde musici. Alle musici hebben een stevige ervaring opgebouwd in de kamermuziek of als solist. De basis van het ensemble wordt gevormd door een pianokwartet - Nana Kawamura (viool), Tony Nys (altviool), Geert De Bièvre (cello), Jan Michiels (piano) - dat vanuit de grote canon van het negentiende-eeuwse kamermuziekrepertoire de muziekgeschiedenis verkent met als leidraad ‘Ascolta!’ – de uitroep van Prometheus in ‘Prometeo’ van Luigi Nono: de traditie als grote en eigentijdse uitdaging.


Met deze vaste kern worden uiteenlopende programma’s gespeeld. Natuurlijke spontaneïteit gaan samen met gedreven, intens en intelligent musiceren.  Klassieke en romantische kamermuziek staat vaak op het programma. Maar ook bekend, minder bekend, hedendaags repertoire en creaties komen aan bod.

Binnen een thematisch opzet van een concert of concertserie en vanuit een pure kamermuziekattitude maakt Tetra Lyre ook met collega musici authentiek geïnspireerde vertolkingen en programma’s.

Selectieve discografie

Brahms - Piano quartetsBrahms - Piano quartets (2013)
romantiek
Tetra Lyre, Johannes Brahms