Arsis4 (strijkkwartet)

Categorie:ensemble (instrumentaal), strijkkwartet
2007
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Florian Peelman, Romek Maniewski, Pieter Janssen, Liesbeth Baelus

Korte beschrijving

Arsis4 is een strijkkwartet dat voortkomt uit het 4x4 project van Bl!ndman.

Biografie

samenstelling: Pieter Jansen (viool), Liesbeth Baelus (viool), Florian Peelman (altviool) en Romek Mariewski (cello) 

Arsis4 vindt zijn oorsprong in het ‘Phoenixkwartet’ en later BL!NDMAN [4x4]strings. Vier jonge, gemotiveerde strijkers besloten in 2004 hun gemeenschappelijke liefde voor het strijkkwartet verder uit te bouwen. Een jaar lang was het Quatuor Danel aan het Orpheusinstituut in Gent hun coach en kregen ze les van het Ensor Strijkkwartet. Ze concerteerden voor de belangrijkste zalen in Brussel in Gent in Antwerpen en in talrijke culturele centra.

Sindsdien werd het kwartet aangevuld met een nieuw lid en kwam het tot een intense samenwerking met het BL!NDMAN–kwartet : ‘BL!NDMAN [4x4]strings’ werd geboren. Deze uiterlijke koerswijziging met coachen zoals Tony Nys en frontman Eric Sleichim geeft het ensemble een hoop extra slagkracht, zonder te raken aan hun artistieke onafhankelijkheid.

In 2008 werd dit ensemble laureaat van de wedstrijd Gouden Vleugels, waardoor het zich onder de hoede van het Spectra Ensemble verder kon ontplooien.

Selectieve discografie

Scoop - Concertgebouw Brugge - Jonge musici op weg naar de topScoop - Concertgebouw Brugge - Jonge musici op weg naar de top (2011)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Johann Sebastian Bach, Wibert Aerts, Bram Van Camp, EnAccord Strijkkwartet, Pierre Boulez, Arsis4 (strijkkwartet), Mattijs Van Damme, Les Timbres (...)