Dominique Van Sande

Categorie:muzikant
Genre(s):20ste eeuw
Instrument(en):zang (mezzosopraan)

Biografie

De Vlaamse mezzosopraan Dominique Van Sande studeerde zang bij Louis Devos en Bernadette Degelin. Ze vervolmaakte zich nadien bij Greta De Reyghere en Margarete Honig, en werd laureate van de internationale zangwedstrijd "Destination Musique" te Lille.

Ze was jarenlang soliste van het ensemble Hardscore en zingt regelmatig mee met de vocale ensembles Ex Tempore, Il Fondamento, het Vlaams Radio Koor en het Goeyvaerts Consort.

Met het kamerorkest Prima La Musica was ze soliste in "Music-Hall", een toneelconcert op gedichten van Paul van Ostaijen en muziek van Peter Vermeersch. Daarnaast zong ze in de muziektheaterproductie “GA.n” van Frank Nuyts en de live-uitvoering van Steve Reich’s “Drumming” in een productie van Ictus en Rosas.

Voor de BRTN-televisie nam ze de liedcyclus “Ons Derde Land” van Vic Nees op, en ze was soliste bij de cd-opnamen van “Brusselse en Gentse Kapelmeesters” van Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht.

Dominique Van Sande is zangdocente aan dé Kunsthumaniora van Antwerpen en het Stedelijk Muziekconservatorium van Leuven. Speciale interesse gaat in haar pedagogie uit naar het “klankgeoriënteerd zingen“, een stem- en zangmethodiek die ontwikkeld werd door Gisela Rohmert.

Selectieve discografie

Krafft Frans-Joseph. De Profundis - Levavi oculos meosKrafft Frans-Joseph. De Profundis - Levavi oculos meos (2001)
classicisme
Greta De Reyghere, Dominique Van Sande, Marnix De Cat, Jan Caals, Dirk Snellings, Il Fondamento, La Sfera Del Canto, Fran├žois-Joseph Krafft (...)
Paul van Ostaijen -  Music-HallPaul van Ostaijen - Music-Hall (1996)
20ste eeuw
Prima La Musica, Annick De Lille, Dominique Van Sande, Marc Meersman, Guido Naessens, Peter Vermeersch, Dirk Vermeulen