Steven Bossuyt

Categorie:muzikant, solist
Kuurne, 1973
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trompet
Huidig/voormalig lid van:Trio Clarino, Emanon ensemble

Biografie

Steven Bossuyt startte op 8-jarige leeftijd zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Izegem en het Stedelijk Conservatorium te Kortrijk bij Luc Coppé.
Steven vervolgde deze studies aan het Koninklijk Conservatorium in de klas van Alain Roelant, eerst te Gent en later te Antwerpen, waar hij het meesterdiploma Trompet behaalde. Daarna specialiseerde hij zich verder bij Steven Verhaert en Jeroen Berwaerts.

In maart 1997 won Steven de prestigieuze Internationale Trompetwedstrijd Jean Darlier. Momenteel is hij 1ste solist bij het Symfonieorkest Vlaanderen en is hij lid van het koperensemble «Mosan Brass en het Flanders Trumpet Quartet.

Steven speelt ook geregeld samen met Peter Van de Velde, organist-titularis van de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal te Antwerpen.
Sedert 1998 is hij ook docent aan de muziekacademie van Anderlecht.

Als free-lance trompettist speelt Steven mee in verscheidene orkesten en ensembles zoals de Filharmonie, Vlaams Radio Orkest, Nationaal Orkest van België, de Munt, Il Novecento, Collegium Instrumentale Brugense, Prima la Musica, das Beethovenorchester (Bonn), Prometheus ensemble, Emanon ensemble, Concerto Köln, Anima Eterna,... Hij verleent ook geregeld zijn medewerking aan studio-opnames bij diverse orkesten en ensembles.

Sinds enkele jaren legt hij zich ook toe op de historische varianten van de trompet, waaronder de natuurtrompet.
In januari 2008 stichtte Steven “Il Clarino vzw”.

Selectieve discografie als medewerker

Fasch Johann Friedrich - Concertos for various instrumentsFasch Johann Friedrich - Concertos for various instruments (2011)
barok
Il Gardellino, Johann Friedrich Fasch
ContrumporaryContrumporary (2000)
20ste eeuw
Flanders Trumpet Quartet, Peter Lejaeghere, Marc Van Cleemput, Raymond Decancq, Jan Van Landeghem, Jan Huylebroeck, Frank Nuyts, Christian-Adolphe Wauters (...)