Lynn Cassiers

Categorie:muzikant
Antwerpen, 1984
Genre(s):Jazz, free & experimental jazz, improvisatie / experimenteel
Instrument(en):zang, electronica
Huidig/voormalig lid van:Octurn, Lilly Joel, Riccardo Luppi's Mure Mure, Basic Borg, Tape Cuts Tape, Lidlboj

Korte beschrijving

Zangeres, Lynn Cassiers vertolkt haar eigen werk en geïmproviseerde muziek, waarbij ze haar stem door machines vervormt.

Biografie

In 2006 studeerde de Antwerpse jazzvocaliste, Lynn Cassiers af aan het conservatorium van Den Haag. Ze kreeg daar les van oa Rachel Gould, John Ruocco, Jay Clayton, Bobby McFerrin, Deborah Brown, Ronan Guilfoyle, Billie Hart en Judy Niemack.

De laatste jaren was Cassiers reeds te horen in tal van tal van jazzprojecten, denk maar aan 'Vliegen tot in de hemel' van het Brussels Jazz Orchestra of '7 eyes' van Octurn. Maar Cassiers voelt zich vooral thuis in de geïmproviseerde muziekscene, waar ze haar dromerige stem kan bewerken met elektronica en effecten. Ze treedt op in heel Europa met groepen als Riccardo Luppi's Mure Mure, Lidlboj, Wrapped In, Trouvé/Thielemans/Cassiers, The Crappy Mini Band, Basic Borg, Magine, MALM,…

Daarnaast ontwikkelde ze ook een soloproject, waarin ze deze verschillende ervaringen verwerkt tot één persoonlijk geheel. Ze speelt en improviseert met stukjes repertoire en tekst, loops en losgeslagen geluiden om zo tot een nieuwe soundscape te komen, nieuwe kleine verhaaltjes die elk concert anders klinken.

Selectieve discografie

YunYun (2020)
Jazz
Lynn Cassiers
The bird the fish and the ballThe bird the fish and the ball (2013)
vocale jazz, free & experimental jazz, electronica
Lynn Cassiers

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Lynn Cassiers (03.2013)