Aaron Wajnberg

Categorie:muzikant
27.01.1988
Genre(s):20ste eeuw, romantiek
Instrument(en):piano

Biografie

Aaron Wajnberg werd geboren in een muzikantenfamilie te Antwerpen.
Op vijftienjarige leeftijd doet Aaron vervroegd eindexamen humaniora voor de centrale examencommissie te Brussel waarna hij zijn studies aanvat aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in de klas van professor Levente Kende.
Hij studeerde ook bij Maestro Leonid Margarius (Imola, Italië).

Op 12-jarige leeftijd werd Aaron laureaat met grootste onderscheiding op de Cantabile-wedstrijd te Antwerpen en van de Concours national de piano A.-M. Grétry.
Daarnaast won Aaron de tweede prijs op de Internationale Charlier wedstrijd waar hij tevens de prijs ontvangt van de Rotary Club Charleroi.
Daarna volgen: laureaat van de “Prix Excellentia” (2007) en van de Dexia-Classics (2004) wedstrijd. (Brussel).
In 2011 wint Aaron de eerste prijs op de “American Protégé International Piano and Strings Competition” waarna hij werd uitgenodigd om, samen met soprano Charlotte Cromheeke, te concerteren in Carnegie Hall te New York City. Hij verovert eveneens dat jaar een tweede prijs op de Internationale Charlier Wedstrijd en de de prijs Rotary Club Charleroi (categorie B). In 2012 wordt hij finalist van de Internationale Epta wedstrijd Rencontres Internationales des jeunes pianistes en in juni dat dat jaar wordt hij door Maestro Zubin Mehta uitgenodigd om te concerteren in het Palau des Artes te Valencia.

Verder was Aaron te horen als solist in pianoconcerti van Mozart, Grieg, Tchaikovsky en Rachmaninov, Dit o.a. met het L’Orchestre Festival de Lille , Bruoscella Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica di San Remo,…
Voor het Oostenrijkse label Salzburg Concert Records nam hij een CD op.
Met Radio Klara, de Rtbf, musique3, VTM e.a… werden verscheidene live opnamen gemaakt.

Auteur van

Componist Nils Van der Plancken in finale componistenwedstrijd
Componist Nils Van der Plancken in finale componistenwedstrijd
Een totaalconcept
Een totaalconcept
Luc van Hove
Luc van Hove

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Aaron Wajnberg (08.2012)
Antwerps stel wint muziekwedstrijd in VS (14.03.2011)