Koen Plaetinck

Categorie:muzikant
12.01.1978
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):percussie

Biografie

Als klassiek slagwerker kreeg Koen zijn opleiding van Gert Francois en Bart Quartier aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, daarna van Jan Pustjens en Gustavo Gimeno in Amsterdam en  van de wereldvermaarde marimbaspeler Keiko Abe in Tokio.
Orkestervaring deed Koen op als lid van zowat alle belgische jeugdorkesten en het Jeugd en Muziek Wereld Orkest.


Samen met zijn Marimba One soleerde hij met het Brussels Chamber Orchestra, de Percussion Group Brussels en het percussietrio Triatu. Hij deelde het podium met Steven Schick tijdens het Percussion Festival Brussels.

Koen specialiseerde zich in de historische uitvoering en als barokpaukenist speelt hij met La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Eterna, Kammer Sinfonie Bremen, Concerto d'Amsterdam, het Arnold Schoenberg koor en Concerto Palatina.

Hij concerteert als freelance muzikant met het Concert Gebouworkest Amsterdam, de Philharmonia Orchestra London, het Mahler Chamber Orchestra geleid door dirigenten als Valerie Gergiev, Essa-Pekka Salonen en Claudio Abbado.

Koen is sinds augustus 2010 percussionist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ondertussen groeit zijn collectie oude en zeer oude timpani en snaardrums aan en is hij fier lid te zijn van Marimba One.

 

Selectieve discografie

Bach Johann Sebastian - NotenbüchleinBach Johann Sebastian - Notenbüchlein (2011)
barok
Koen Plaetinck
Bach Johann Sebastian - Mis in si kleinBach Johann Sebastian - Mis in si klein (2009)
barok
La Petite Bande, Jan Van der Crabben, Ewald Demeyere, Frank Theuns, Koen Plaetinck, Johann Sebastian Bach, Sigiswald Kuijken

Selectieve discografie als medewerker

Imaginary mirrorImaginary mirror (2020)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Art'uur, Wim Henderickx, Daniel Wohl, Bart Quartier, Florian Magnus Maier, Arvo Pärt, Nicole Lizée, David Van Bouwel (...)
The Dubhlinn GardensThe Dubhlinn Gardens (2019)
barok
A Nocte Temporis
Fasch Johann Friedrich - Concertos for various instrumentsFasch Johann Friedrich - Concertos for various instruments (2011)
barok
Il Gardellino, Johann Friedrich Fasch