Juri Briat

Categorie:componist, muziekleraar, dirigent
Hombeek, 1969
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):trompet

Biografie

werd geboren en groeide op te Mechelen.
Aan het Stedelijk Conservatorium Melaan te Mechelen studeerde hij notenleer, harmonie, transpositie en trompet. Daarna volgde het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij in 1992 het Laureaatsdiploma trompet behaalde en het Pedagogisch Diploma A.M.V. – afdeling muziekleer en het Pedagogisch Vervolmakingsdiploma Transpositie.
In 1993 sloot hij zijn studietijd aan het Lemmensinstituut af met het diploma Laureaat Kamermuziek.

Juri vervolmaakte zich verder aan het Brabants Conservatorium bij Dhr. Jan Cober, Dhr. Kees Schoonenbeek en Dhr. Jan Van Ossenbruggen en behaalde er in 1996 het Praktijkdiploma van Docerend –en Uitvoerend Musicus HaFaBra-directie.

Naast zijn activiteiten als pedagoog aan de muziekacademies van Beveren en Wemmel en free-lance trompettist, is Juri een veelgevraagd dirigent en leidt hij verschillende korpsen in België en Nederland.

Als arrangeur staat hij bekend om zijn goede instrumentaties van o.a. "La Prière" van Paul Gilson. Ook op compositorisch gebied streeft hij naar een nieuwe orkestratie met soms experimentele combinaties, wat zijn werk kenmerkt.

Juri Briat is tevens Publishing-editor en mede-oprichter van BERIATO Music en vandaag general manager van de Belgische vestiging van De Haske-Beriato.

Selectieve discografie

Lenaerts Wouter - In the PictureLenaerts Wouter - In the Picture (2007)
20ste eeuw
Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, Wouter Lenaerts, Juri Briat

Selectieve discografie als componist

RhapsodiaRhapsodia (2001)
20ste eeuw
François Glorieux, Koninklijke Harmonie De Eendracht Wommelgem, Hans Vansant, Koen Pletinckx, Stef Minnebo, Steven Verhaert, Juri Briat, Steven Verhaert (...)
The Age of AquariusThe Age of Aquarius (2000)
21ste eeuw / hedendaags
Bert Appermont, Juri Briat, Paul Gilson, Mariano Puig Yago, Camille Saint-Saëns