Herwig Coryn

Categorie:muzikant
Instrument(en):cello

Biografie

Reeds op zeer jeugdige leeftijd kwam Herwig Coryn, als zoon van componist Roland Coryn en een zeer muzikale moeder in contact met de wereld van de muziek.
Hij studeerde cello aan de muziekacademie te Harelbeke en het muziekconservatorium te Oostende en toonde veel belangstelling voor de kamermuziek. Op zijn dertiende behaalde hij de Bulcke-Kenipelprijs te Oostende en enkele jaren later studeerde hij cum laude af aan de academie te Harelbeke. Hij zette zijn cellostudies verder in de celloklas van Andre Messens aan het conservatorium te Gent en behaalde er de Hogere Diploma’s voor Cello en Kamermuziek en de Meestergraad Cello. Hij volgde masterclasses bij Fréderic Lodéon, Boris Pergamentchicov en vervolmaakte zich bij Prof. Marc Drobinsky te Parijs.
In 1988 werd hij laureaat van de Tenutowedstrijd.
Zijn professionele loopbaan startte hij op 21-jarige leeftijd als lid van het vermaarde solistenensemble ‘I Fiamminghi’.
Hij speelde als solist met diverse ensembles en orkesten talloze concerten in binnen- en buitenland o.a. Prima la Musica, het Nationaal orkest van België, Het Symfonieorkest van Vlaanderen en verschillende belangrijke kamermuziekensembles.
Sedert het seizoen 2001- 2002 is hij cellosolo van het orkest van Pamplona (Spanje). Daar is hij ook vast lid van Het Beethoven Pianokwartet en het Beaux Arts Strijktrio

Selectieve discografie

Virtuoso music for solo cello in BelgiumVirtuoso music for solo cello in Belgium (2022)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags, romantiek
Herwig Coryn, Dirk Brossé, Roland Coryn, André Laporte, Lucien Posman, Rudi Tas, Piet Swerts, Luc Van Hove (...)
Jan Van Landeghem - Chamber MusicJan Van Landeghem - Chamber Music (2006)
20ste eeuw
Jenny Spanoghe, Herwig Coryn, Paul Hermsen, Nina Kompare, Jean-Claude Vanden Eynden, Jan Van Landeghem

Selectieve discografie als medewerker

Entr’amisEntr’amis (2016)
romantiek
Anne Verschoore, Claude Debussy
Made in Flanders IIMade in Flanders II (1995)
20ste eeuw, classicisme, barok
Convivium Musicum, Hendricus-Jacobus de Croes, Peter Welffens, Peter Cabus, Gabriël Verschraegen, Willem-Gommaar Kennis, Jo Van Eetvelde